Fysio

Praktijk Rammers, al ruim 30 jaar een begrip in De Ronde Venen!

Praktijk Rammers is een eenmanspraktijk gerund door mij, Harry Rammers.
Ik heb korte en directe lijnen naar artsen, specialisten en andere paramedici (manuele therapie, mensendieck therapie, podotherapie, enz.). Bij mij ben u nummer 1!

Als algemeen praktiserend fysiotherapeut (KNGF nummer 33147) ben ik vooral gespecialiseerd in de sportrevalidatie en post-operatieve revalidatie. Mijn revalidatie–trainingen geef ik in sportschool MB Bodyfit, Genieweg 12 in Mijdrecht. Ook voor langdurige en hardnekkige klachten in houding- en bewegingsapparaat kunt u goed bij mij terecht: mede door mijn osteopatische achtergrond (afgerond in 1995) heb ik een uitgebreide kennis van klachten en gezondheid. Tevens gebruik ik mijn kennis als orthomoleculair voedingstherapeut in het behandelen van pijnklachten en ongemakken door gerichte voedingsadviezen en gebruik van de juiste voedingssupplementen . Denk hierbij bijvoorbeeld aan artrose, ontstekingen en overgewicht (zie ook sportvasten).

Ik heb met alle zorgverzekeringen een contract, met uitzondering van Multizorg. Wanneer u bij deze maatschappij verzekerd bent, krijgt u een restitutiebedrag vergoed uit uw aanvullende verzekering. Voor alle andere zorgverzekeringen geldt de vergoeding uit de aanvullende verzekering. Bij onduidelijkheden kunt bij u mij of uw verzekeringsmaatschappij informatie verkrijgen.

Wat is een fysiotherapeut of fysio

Een fysiotherapeut is een gediplomeerd beoefenaar van de fysiotherapie en in Nederland een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de vierjarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een BIG-registratie bezit.

Patiënten met klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende categorieën fysische therapieën geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen van fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.

De fysiotherapeut doet een lichamelijk onderzoek, stelt een behandelplan op en bespreekt dat met de patiënt. Het is altijd de patiënt die verantwoordelijk is voor zijn eigen genezing. De fysiotherapeut speelt hierbij een ondersteunende rol.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

  • verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam
  • optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening
  • pijn verminderen

In Nederland kunnen mensen sinds 1 januari 2007 rechtstreeks een fysiotherapeut bezoeken als ze klachten hebben; voor deze datum had men een verwijzing van een huisarts of specialist nodig.

Fysiotherapie vergoeding via zorgverzekering

In het Nederlandse zorgsysteem is fysiotherapie is een van de meest gekozen dekkingen in het aanvullend pakket van zorgverzekeringen. In tegenstelling tot de basisverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht. De mate van vergoeding is sterk afhankelijk van de gekozen verzekering en kan variëren van enkele behandelingen tot het gehele behandeltraject.