Fiets Fysio

Met zo’n 40 jaar fietservaring heb ik een passie voor fietsen gecreëerd en weet ik uit ervaring dat het bij fietsers om meer draait dan alleen de fiets. Het gaat niet alleen om comfort, maar zeker ook bij tour- en wedstrijdfietsers om betere prestaties. Kortom, het creëren van de perfecte synergie van rijder en ‘machine’! Bovenal gaat het mij, als sport fysiotherapeut, natuurlijk ook om het voorkomen van blessures en het pijnvrij fietsen. Vandaar dat ik in 2016 het ‘Trek Bike Fitting’ certificaat heb gehaald. Met deze opleiding kan ik een fiets optimaliseren aan de wensen en autonomie (bouw) van de fietser, met als resultaat meer plezier en optimaal fietsrendement.

Tijdens het consult is het van belang om de vraag van de klant duidelijk te krijgen. Alles draait dus om de communicatie tussen de klant en mij, met als gevolg de doelstelling van de klant te ontwerpen en zijn/haar probleem op te lossen. Dat kan zijn het verhelpen van fietsklachten, meer comfort op de fiets realiseren of de snelheid optimaliseren. Het draait om autonomie, ergonomie en aerodynamica van de fietser.

Deze die zaken zijn bepalend voor de keuze van de fiets. De afstelling van de fiets wordt aangepast aan de rijder. Na het vraaggesprek wordt er een uitgebreid lichamelijk onderzoek gedaan, wat zich richt op de algemene bouw van de fietser, met in het bijzonder de voeten, knieën, heupen, rug en schouders. Tevens wordt de flexibiliteit van de benen en de rug getest. Met al deze gegevens kan de fiets aangemeten dan wel aangepast worden aan de fietser.

Ik werk samen met:

  • Blom & Blom Fietsexperts te Mijdrecht: www.fietsexperts.nl
  • MB Bodyfit te Mijdrecht: www.wielerschool.nu
    De kosten van een “bike fit” zijn afhankelijk van het aantal uren dat nodig is. Richtprijs: € 60,= per uur.